Να θυμάσαι πως....
Τίποτε δεν είναι στάνταρ και δεδομένο.
Από όσα βλέπεις,ακούς ή διαβάζεις πάντα να αφήνεις μέσα σου ένα κομμάτι ελεύθερο για τη δική σου γνώμη και τα δικά σου πιστεύω.
Γιατί η ελευθερία της ψυχής και της σκέψης μας είναι το παν.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μουσικά Απογεύματα #3

Καλησπέρα και παρέα με τον καφέ πάμε να "γνωρίσουμε" σήμερα έναν πολύ αγαπημένο συνθέτη σε 'μένα και φαντάζομαι στους περισσότερους από εσάς.Ο λόγος για τον Philip Glass!

Ο Φίλιπ Γκλας (Βαλτιμόρη, 31 Ιανουαρίου 1937) είναι Αμερικανός μουσικός και συνθέτης.
Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους συνθέτες του 20ού αιώνα, καθώς επίσης και ως ο ιδρυτής του κινήματος του μινιμαλισμού στη μουσική, με μεγάλη επίδραση στο χώρο του. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του κλασσικιστή, πράγμα που αποδίδει στις κλασσικές σπουδές του στη μουσική.

Ο Γκλας πρωτοήρθε σε επαφή με τη μουσική στο μαγαζί του πατέρα του. Ο Μπεν Γκλας, ο πατέρας του Φίλιπ Γκλας, ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος με την επωνυμία General Radio, στο οποίο πωλούσε μουσικούς δίσκους και επισκεύαζε ραδιόφωνα. Κάθε φορά που κάποιος δίσκος δεν πήγαινε καλά από πλευράς πωλήσεων, ο Μπεν τον έπαιρνε στο σπίτι του, τον άκουγε μαζί με τα τρία παιδιά του, και προσπαθούσε να καταλάβει ποιοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους συνέβαινε αυτό. Επηρεασμένος από ένα οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο το μουσικό στοιχείο είχε έντονο ρόλο, ο Γκλας ξεκίνησε να κάνει μαθήματα μουσικής από μικρός. Σε ηλικία 6 ετών έμαθε να παίζει βιολί, και σε ηλικία 8 χρονών ξεκίνησε μαθήματα για φλάουτο.
Αφού παρακολούθησε μαθήματα στο Ινστιτούτο Πίμποντι της Βαλτιμόρης, ο Γκλας γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο σε ηλικία 15 ετών, από όπου και αποφοίτησε με πτυχίο στα μαθηματικά και τη φιλοσοφία. Όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο σε ηλικία 19 ετών, ήταν αποφασισμένος να γίνει συνθέτης. Για το λόγο αυτό μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου και γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών Τζούλιαρντ.

Φοίτησε δίπλα στη Νάντια Μπουλανζέρ


πηγή πληροφοριών:https://el.wikipedia.org/wiki/

6 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον συνθέτης!!!
    Θέλω να σε ευχαρισήσω για τις ωραίες μουσικές γνωσεις που μας προσφέρεις...γίαυτο θα σε κεράσω μία minion banana :D :)))
    minion K.F.B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μμμ αγαπημενος... καλησπερα ψυχουλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :(( Δεν τον ήξερα! Για αυτό και σε ευχαριστώ διπλά! ♥
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφουμε ελληνικά :)