Να θυμάσαι πως....
Τίποτε δεν είναι στάνταρ και δεδομένο.
Από όσα βλέπεις,ακούς ή διαβάζεις πάντα να αφήνεις μέσα σου ένα κομμάτι ελεύθερο για τη δική σου γνώμη και τα δικά σου πιστεύω.
Γιατί η ελευθερία της ψυχής και της σκέψης μας είναι το παν.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

...γίνε εσύ

Έτσι λοιπόν ο πιο δύσκολος αγώνας που θα χρειαστεί να παλέψεις, είναι ο αγώνας για να γίνεις ο εαυτός σου.Θα τον συνεχίσεις αυτό τον αγώνα σ' όλη σου τη ζωή μέσα σ' ένα κόσμο, όπου οι άλλοι αισθάνονται πιο άνετα, αν είσαι όπως σε θέλουν αυτοί.Αν όμως παραιτηθείς από τον εαυτό σου, δε θα σου μείνει τίποτε.Ενώ αν συγκεντρώσουμε όλες τις ιδιότητες μας μπορούμε να γίνουμε όλα τα πράγματα που είμαστε.Τότε μόνο μπορείς να πεις:«Είμαι.Γίνομαι εγώ.Είμαι γεμάτος αγάπη,γιατί σας δίνω όλα όσα είμαι χωρίς προπέτασμα καπνού.Σας δίνω τον εαυτό μου ελεύθερα.»Τι ωραίο πράγμα!Μην το στερηθείς.Μη στερηθείς τον εαυτό σου.Βρες τον,συνάντησε τον.Χαιρέτησε τον και πες του:«Γεια σου!Που κρυβόσουνα όλα αυτά τα χρόνια;Τώρα που βρεθήκαμε,θα συνεχίζουμε μαζί».Τότε θα δεις ότι ο εαυτός σου δεν έχει τέλος.Το δυναμικό σου είναι απεριόριστο... Κανείς δεν μπόρεσε να βρει ποια είναι τα όρια του ανθρώπινου δυναμικού.Θα μάθεις ν' αγγίζεις, όπως δεν έχεις αγγίξει ποτέ.Να κοιτάζεις, όπως δεν κοίταξες ποτέ.Να ακούς, όπως δεν άκουσες ποτέ.Να νιώθεις, όπως δεν ένιωσες ποτέ!Να «είσαι» ο εαυτός σου, όπως δεν ήσουν ποτέ.Κι όταν τα κάνεις όλα αυτά,θα διαπιστώσεις ότι τίποτε δεν τελείωσε.Έχεις όλο και πιο πολλά να καλλιεργήσεις και να δώσεις.Τι υπέροχο πράγμα!

Λέο Μπουσκάλια ~ Να ζεις,ν' αγαπάς και να μαθαίνεις

2 σχόλια:

  1. Ποτέ μα ποτέ δεν διδαχθήκαμε κάτι από τα σχολεία σχετικό με τον εαυτό μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι για μας τους ίδιους πρώτα και μετά γα την κοινωνία μας.
    Καλή συνέχεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αυτό που έγραψες είναι μία μεγάλη αλήθεια...ας ελπίσουμε στη δική μας γνώση και αυτογνωσία....
      Να είσαι καλά :)

      Διαγραφή

Γράφουμε ελληνικά :)