Να θυμάσαι πως....
Τίποτε δεν είναι στάνταρ και δεδομένο.
Από όσα βλέπεις,ακούς ή διαβάζεις πάντα να αφήνεις μέσα σου ένα κομμάτι ελεύθερο για τη δική σου γνώμη και τα δικά σου πιστεύω.
Γιατί η ελευθερία της ψυχής και της σκέψης μας είναι το παν.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κατάθλιψη και Ανάνηψη


Μια ταινία μικρού μήκους που παρουσιάζει κατά την γνώμη μου με έναν εξαιρετικό τρόπο
την ασθένεια που τα ποσοστά της οποίας βλέπουμε όλο και περισσότερο να αυξάνονται ραγδαία στην καθημερινότητα μας...φυσικά αναφέρομαι σε αυτήν της κατάθλιψης.

Και με αφορμή αυτό το βίντεο θα ήθελα να πω πως όσοι την αντιμετωπίζετε είτε προσωπικά,είτε μέσα από δικά σας πρόσωπα μην διστάζετε να μιλήσετε γι' αυτό και προσπαθήστε όσο μπορείτε να πείσετε και αυτούς που το βιώνουν να κάνουν το ίδιο.Είναι μια πολύ σοβαρή και δύσκολη κατάσταση στην οποία δεν χωράνε ταμπού...καθότι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι βήματα προς τα πίσω τα οποία (ο Θεός να φυλάξει) για κάποιους μπορεί να αποβούν και μοιραία,γιατί μην ξεχνάμε  για όσους δεν το γνωρίζουν πως  κατατάσσεται στις θανατηφόρες ασθένειες.

 Επειδή είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις(ίσως κάποια στιγμή κάνω μία απόπειρα για σχετική ανάρτηση) θέλω να στρέψω τη σκέψη σας στην θετική πλευρά που μπορεί να έχει μία τέτοια κατάσταση.Τι εννοώ;Ίσως είναι μια κατάσταση που θέλει να σου δείξει πως κάπου έχεις πάρει κάποιο μονοπάτι που δεν σε βοηθάει και ήρθε ο καιρός να αλλάξεις δρόμο....
Προσωπικά είμαι της άποψης πως για να βγεις στο φως πρέπει να κολυμπήσεις στα βαθιά...
όταν βρεις πάτο ένας δρόμος υπάρχει...ο ανήφορος...


Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος

Ν.Καζαντζάκης

6 σχόλια:

  1. Φαντάσου πόσο σοβαρό είναι το θέμα που κανένας δεν είχε το κουράγιο να σχολιάσει. Το βιντεάκι το είχα δει και παλιότερα, από τα ομορφότερα φιλμάκια που έχουν βγει. Πρέπει να μιλάμε ανοιχτά και να τονίζουμε πως καμιά φορά τα αίτια της κατάθλιψης είναι βιολογικά και όχι ψυχολογικά. Γι αυτό να κοιτιόμαστε παιδιά και να ξεψαχνιζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σου κρύβω ότι κάπου αυτή η αποστασιοποίηση σχολίων μου ήταν αναμενόμενη Χριστίνα μου....πρέπει να μιλάμε και όχι μόνο σε δικούς μας ανθρώπους αλλά αν χρειαστεί και σε ειδικούς εννοείται...
      Σαφώς και μπορεί να είναι βιολογικά τα αίτια,κληρονομικά κλπ..

      Διαγραφή
  2. Άμυ μου σε ευχαριστώ για την επίσκεψη!
    Μιας και ο χαλασμένος υπολογιστής μου δε μου επιτρέπει να δω το βιντεάκι, θα σταθώ στις λέξεις σου, έχοντας περάσει από τέτοιο στάδιο συμφωνώ και επαυξάνω. Ίσως κάποτε πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά και να αλλάζουμε ρότα... Αν και φυσικά το πρόβλημα μπορεί να είναι πολύ περίπλοκο και εξαιρετικά δύσκολο...
    Σε φιλώ, καλό σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Nastenka καλώς βρεθήκαμε και από εδώ!
      Καταρχήν θέλω να σου πω ένα μεγάλο μπράβο για το θάρρος και που το κατάλαβες μέσα σου,αλλά ακόμη περισσότερο που το εκφράζεις δημόσια.Θα συμφωνήσω φυσικά για την περιπλοκότητα και την τρομερή δυσκολία της κατάστασης...
      Πολλά φιλιά και ένα όμορφο ξημέρωμα σου εύχομαι:))

      Διαγραφή
  3. Τα λόγια σου προσεγγίζουν το θέμα με πολύ ευαισθησία και λεπτότητα. Είναι δύσκολη κατάσταση και πρέπει όλοι να αγκαλιάζουμε τα άτομα αυτά με αγάπη και προσοχή.
    Είναι ωραίο αν μπορέσεις και καταφέρεις να το αναπτύξεις, ίσως έτσι βοηθήσεις κάποιους ανθρώπους....
    Το βιντεάκι δεν θα μπορούσε να αποδόσει καλύτερα τα *τέρατα που μας γαντζώνουν και κυριαρχούν στη ζωή μας.
    *πάθη
    Φιλάκια πολλά καλό υπόλοιπο Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις.Πιστεύω πως η αγάπη και το ενδιαφέρον σε τέτοιες καταστάσεις είναι η καλύτερη προσέγγιση.
      Μακάρι να τα καταφέρω αν τελικά το επιχειρήσω γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε είναι αρκετά δύσκολο και ευαίσθητο ζήτημα.
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα εύχομαι,πολλά φιλιά:))

      Διαγραφή

Γράφουμε ελληνικά :)