Να θυμάσαι πως....
Τίποτε δεν είναι στάνταρ και δεδομένο.
Από όσα βλέπεις,ακούς ή διαβάζεις πάντα να αφήνεις μέσα σου ένα κομμάτι ελεύθερο για τη δική σου γνώμη και τα δικά σου πιστεύω.
Γιατί η ελευθερία της ψυχής και της σκέψης μας είναι το παν.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

...η μαγεία του fado....

Φάδο, που στα πορτογαλικά σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο, ονομάζεται ένα είδος μουσικής που εντοπίζεται τη δεκαετία του 1820 στην Πορτογαλία, σίγουρα όμως είχε παλαιότερες ρίζες. Η μουσική είναι μελαγχολική, το ίδιο κι οι στίχοι, που συχνά μιλούν για τη θάλασσα ή για τη ζωή των φτωχών. Η μουσική έχει σχέση με την πορτογαλική λέξη saudade, μια από τις δυσκολότερες λέξεις προς μετάφραση: είναι ένα είδος προσμονής, αλλά κι ένα μείγμα νοσταλγίας, λύπης, πόνου, ευτυχίας και αγάπης. Κάποιοι λάτρεις της μουσικής φάδο ισχυρίζονται ότι οι ρίζες της είναι ένα μείγμα της μουσικής των σκλάβων της Αφρικής με την παραδοσιακή μουσική των Πορτογάλων ναυτών και αραβικές επιρροές.
                                                                                                                           Πηγή:http://el.wikipedia.org

               

"Fado σημαίνει μοίρα. Και η μοίρα του καθενός είναι σαν ένα τραγούδι. Λυπημένο και γεμάτο παράπονο για αυτά που ζήσαμε και αγαπήσαμε αλλά δεν γυρίζουν πίσω, όπως και γι'αυτά που δεν προλάβαμε να κάνουμε ή γι'αυτά που καταφέραμε αλλά θα θέλαμε να τα έχουμε κάνει αλλιώς... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ζωή μας δεν έχει νόημα. Ζήσαμε με πάθος και αυτό τραγουδάμε..."                                                                                                                Cristina Branco

2 σχόλια:

  1. omorfh anarthsh!!!!
    moy arese oly!
    oos kai olo to blog soy!
    moy bgazei zestasia!\eyxaristo gi ayto!
    filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Κική μου!
      χαίρομαι πολύ που σου άρεσε,μα περισσότερο χαίρομαι για την ζεστασιά που μπορεί και σου αποπνέει ο ψυχόκοσμος μου!
      όμορφο βράδυ εύχομαι!
      φιλιά :)

      Διαγραφή

Γράφουμε ελληνικά :)